Hvad er coaching?

Coaching stammer fra sportens verden, hvor træneren (engelsk: coach) også på det mentale plan hjælper sportsudøveren med at udnytte sit fulde potentiale og derved opnå de bedste resultater. Allerede i 1970´erne begyndte man i USA at overføre coachingteknikker til erhvervslivet og de seneste årtier har coaching udviklet sig og er vundet mere og mere frem også i Danmark.

Coaching er ikke terapi, men et effektivt værktøj, der er rettet mod nutiden og fremtidige mål.Coaching er ikke terapi, men et effektivt værktøj, der er rettet mod nutiden og fremtidige mål. En sjælden gang kan vi også gå tilbage i tiden for at finde dine indre ressourcer til at løse nutidige problemer. Coaching sætter elementer fra psykologiens verden (bl.a. NLP og flow-teorien) sammen med forskellige filosofiske perspektiver.

Coaching består af en række spørgeteknikker og metoder. Spørgsmålene stilles på en sådan måde, at du selv finder ud af, hvad du kan gøre for at løse sit problem. Med andre ord: Coaching handler om at du opdager og udnytter dit eget potentiale. At du finder frem til din egen sandhed. Hvad er det rigtige for dig.

Coaching er ikke rådgivning, da en coach ikke giver gode råd til hvordan du kan løse dine problemer. Du er din egen ekspert i at leve dit liv – og dermed den bedste til at give råd, der passer til dine erfaringer, evner og personlige værdier.

For mig betyder coaching at hjælpe dig med at finde ud af, hvad du vil. Hjælpe dig med at erkende, hvad der forhindrer dig i at få det du gerne vil. Støtte dig i at overkomme forhindringerne og opnå det du ønsker dig. Og jeg gør mit yderste for at det sker på en ærlig, effektiv og fornøjelig måde.

Du er velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål eller vil diskutere hvordan coaching kan hjælpe dig.

Click here to add your own text