Mads satte sig på skolebænken som 52-årig

Mads valgte at bytte en karriere som it-konsulent ud med et liv som studerende, da han forfulgte en gammel drøm om at blive journalist.
”Set i bakspejlet var det det eneste rigtige at gøre. Jeg har ikke kigget mig tilbage en eneste gang. Det var meget nemmere, end jeg havde forventet,” siger han i dag.

Set udefra havde han et godt job som it-konsulent med masser af kunder og opgaver. ”Men efterhånden gik jeg mest på arbejde for at finansiere min fritid. Jeg så kun frem til weekender og ferier, ikke til at komme på arbejde”. Derfor måtte der ske noget radikalt. Han besluttede, efter mange lange samtaler med sin kone at skifte spor.
Journalistik – en ungdomsdrøm

”Jeg har altid været enormt nysgerrig, haft en stor retfærdighedssans og en veludviklet bullshit-detektor, så instinktivt følte jeg, at journalistikken var det rette for mig. Desuden havde jeg en drøm om at komme til at udrette mere end blot at tjene penge til mine kunders aktionærer,” fortæller han.

Økonomisk var det selvfølgelig en stor omvæltning at skulle leve af SU/praktikløn i en periode på 4,5 år. Alligevel var det lettere end forventet.

”Vi havde afdragsfri lån i huset, og min kone tjente jo stadig penge. Desuden havde vi en lille opsparing, vi kunne trække på. Det gav en vis tryghed. Og ved at rette opmærksomheden på hvordan vi brugte vores penge, fandt vi ud af, hvor vi nemmest kunne spare. Vi ville f.eks. ikke undvære at rejse, men gerne at spise dyrt i hverdagen. Så vi traf nogle grundlæggende beslutninger, og sagde pænt farvel til at handle i Irma”, smiler han.

Livserfaring tæller som studerende
Studiet var også nemmere, end Mads havde forventet. Med sine 30 års erhvervserfaring kunne han trække på sine erfaringer i flere fag.
”Når du har nogle år på bagen, har du en enorm ballast, uanset om du er automekaniker, it-konsulenteller pædagog. Det skal man absolut ikke undervurdere, hvis man vil studere i en høj alder”, siger han.
Alderen udgjorde dog også en barriere, fordi hans medstuderende var så unge, at han kunne være far til de fleste. ”Vi kom fra to forskellige verdener, og det var ikke altid nemt. Ofte blev jeg betragtet som en sur gammel mand, fordi jeg sad der med al min livserfaring – selvom jeg virkelig prøvede at være åben,” siger han.

Færdiguddannet og fastansat

Mads Westermann havde egentlig ikke de store forhåbninger om et fast journalistjob.

”Jeg troede, jeg var for gammel. Man taler meget om det grå guld, men mediebranchen har været presset i mange år – der er for mange om buddet, og realiteten er, at mange arbejdsgivere hellere vil have de unge, som de selv kan forme.”

Så det var snarere en tilværelse som freelance skribent, der lå for enden af Mads’ uddannelse. Som selvstændig konsulent gennem mange år var det heller ikke en fremmed tanke for ham.

Men kort tid efter den afsluttende eksamen blev der et vikariat ledigt på Bornholms Tidende! Og igennem processen med at skifte branche, havde han og hans kone også talt om, at det måske kunne være nødvendigt at flytte sig fysisk. Måske ikke helt til Bornholm, men så alligevel – hvorfor ikke?

I starten forestillede de sig, at Mads kunne pendle, men da deres hus blev solgt kort tid efter, var det oplagt at leje en bolig på Bornholm og prøve ø-livet.

Det er fire år siden. Nu er Mads blevet fastansat og har købt et lille byhus i Rønne sammen med sin kone. Hun pendler til sit job i København nogle dage om ugen, og de har ikke set sig tilbage…